Vragen? Bel: 088-3250000

Prima optreden van Colin Velthuizen tijdens Dutch TT in Assen

Prima optreden van Colin Velthuizen tijdens Dutch TT in Assen 09-07-2018

Afgelopen weekend reed de 14 jarige door LevelPlus gesponsorde Colin Velthuizen, uitkomend voor het Pearle Gebben Racing team, tijdens de Dutch TT met een wildcard mee in de Dutch Supersport 300 klasse. Colin nam deel op een Yamaha R3. Een compleet andere motor dan zijn Moto3 waarop hij uitkomt in het Spaanse CEV kampioenschap (ETC).

Voorafgaand aan het evenement had Colin, vanwege schoolverplichtingen, helaas geen tijd voor een vroege kennismaking met de motor. Dit moest dan ook gebeuren tijdens de vrije training op vrijdagmorgen.
Op vrijdag tijdens de vrije training, welke slechts 20 minuten duurde, moest Colin de motor leren kennen en zich proberen zo goed mogelijk voor te bereiden op de kwalificatie later die dag. Ondanks dat de motor nieuw was wist hij zich ronde na ronde te verbeteren wat hem tijdens de kwalificatie een 17e startplek overall opleverde voor de twee races op zaterdag en zondag. In de Yamaha R3 cup was dit goed voor een 7e startplek.
Op zaterdag eind van de dag stond de eerste wedstrijd op het programma. Onder toeziend oog van de toeschouwers kende Colin een goede start. Na een aantal mooie duels uitgevochten te hebben wist hij zijn machine als 14e in het overall klassement en als 4e in de Yamaha R3 cup over de finish te sturen. Een uitstekende prestatie op een voor hem onbekende motor.
Op zondag stond de tweede race op het programma, dit keer zaten de tribunes nog wat voller en kwam het echte TT gevoel naar boven. Helaas kende Colin ditmaal een wat mindere start en kwam hij als 19e de eerste ronde door. Hij liet zich hierdoor echter niet uit het veld slaan en hengelde zijn voorgangers 1 voor 1 binnen. Gemakkelijk ging het echter niet, want er moesten stevige battles uitgevochten worden. Nadat Colin vooraan in zijn groep terecht was gekomen wist hij zich in de laatste rondes nog 4.5 seconden los te rijden van zijn achtervolgers met als resultaat een 12e plaats overall en wederom een 4e plaats in de Yamaha R3 cup.
 

Grote klasse Colin en dat voor het Nederlandse publiek, geweldig!

Colin (LP2)Colin (LP3)