Vragen? Bel: 088-3250000

Resultaten onderzoek door HR studenten

Resultaten onderzoek door HR studenten 30-07-2018

In de periode van januari 2018 tot en met juni 2018 zijn afstudeerders Salma el Amrani en Eva Berrevoets bezig geweest met een onderzoek naar het aantrekken van personeel. Dit hebben zij gedaan door te onderzoeken welke punten van belang zijn bij het kiezen voor een nieuwe werkgever. Er is ook onderzocht welke punten belangrijk zijn voor huidige medewerkers, opdat LevelPlus mensen zo lang mogelijk aan zich weet te binden.

Uit het onderzoek blijkt dat er veel waarde wordt gehecht aan de onderlinge samenwerking tussen de collega’s. Daarnaast blijkt dat toekomstige medewerkers het belangrijk vinden om van (toekomstig) werkgever een stukje werkzekerheid te krijgen. Het is voor ons fijn om te lezen in het onderzoek dat medewerkers van LevelPlus de werkzekerheid ervaren binnen de organisatie.

LevelPlus streeft er naar voldoende flexibel te zijn jegens medewerkers. Uit het onderzoek blijkt dat dit door jullie wordt gewaardeerd. Ook blijkt dat dit iets is dat ook door toekomstige medewerkers erg op prijs wordt gesteld. Dit is dan ook een onderdeel waar LevelPlus zich voor in blijft zetten door onder andere rekening te blijven houden met persoonlijke omstandigheden en acute situaties bij het maken van planningen.

Er blijkt ook dat zowel de toekomstige als huidige medewerkers een ‘eerlijke’ financiële beloning willen ontvangen voor het werk dat wordt geleverd. Een marktconform salaris wordt als doorslaggevende factor gezien bij het kiezen voor een werkgever. LevelPlus is aan het onderzoeken of er mogelijkheden zijn voor aanvullende variabele beloningen Hiervoor zijn wij in gesprek met onze opdrachtgevers.

Hiernaast wensen medewerkers ook (meer) ontwikkelingsmogelijkheden en verlangen ze feedback vanuit de werkgever/opdrachtgever over het werk dat wordt uitgevoerd. Als laatst geven vrijwel alle toekomstige en huidige medewerkers aan dat persoonlijke aandacht belangrijk wordt gevonden.

Op basis voorgaande resultaten gaat LevelPlus de volgende acties ondernemen:

LevelPlus heeft besloten de bedrijfsbarbecue zoals deze vorig jaar is georganiseerd snel opnieuw te organiseren

Ook dit jaar zullen de kerstpakketten met veel zorg zélf door ons worden samengesteld.

De komende tijd zullen wij, naar aanleiding van het onderzoek gaan kijken naar verdere initiatieven. Wij horen graag ook jullie ideeën! Hiervan stellen we jullie vanzelfsprekend op de hoogte.

Wij willen jullie allemaal hartelijk bedanken voor jullie tijd en medewerking in dit onderzoek! LevelPlus heeft dit als ontzettend leerzaam ervaren.

Aan de enquête die jullie hebben ingevuld hing natuurlijk een beloning. Hierbij is er een loting gehouden onder iedereen die de enquête heeft ingevuld en zijn/haar gegevens heeft achtergelaten. Er zijn hierbij 4 winnaars uit de bus gekomen! Deze winnaars krijgen de waardebonnen zo snel mogelijk uitgekeerd! Van harte gefeliciteerd!