Vragen? Bel: 088-3250000

De tips van LevelPlus ~ Doelstellingen Behalen

De tips van LevelPlus ~ Doelstellingen Behalen 25-09-2018

Doelstellingen zijn leuk!

Maar hoe behaal je deze?

Veel mensen vinden het lastig om gefocust te blijven op hun doelstellingen. Soms wil je té graag andere mensen van dienst zijn en hierdoor komt wat je zélf wil behalen op een lager pitje te staan. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk.

Er zijn 3 dingen die je nu zou kunnen doen die je helpen om je eigen doelen niet uit het oog te verliezen.


Durf (vaker) nee te zeggen

Herken je dat ook? Je hebt afgesproken om iemand te helpen terwijl je eigenlijk ook nog even dat ene zou moeten doen. Hierdoor kom je zelf in de knel, maar je hebt gelukkig wel je collega even kunnen helpen. Nu moet je zelf een stapje harder zetten of je zet het maar even aan de kant voor een andere dag.

Dit kan er voor zorgen dat je baalt dat je dit niet hebt gedaan, moe wordt omdat “je nog zo veel moet doen”. Erger nog, een ander zijn/haar plannen worden belangrijker dan die van jou. Natuurlijk moeten we allemaal weleens inschikken, maar als je eenmaal nee leert zeggen op de zaken die minder prioriteit hebben, krijg je meer tijd om je te focussen op wat belangrijk is voor jóú!

Doelstellingen behalen

Stel prioriteiten

Doe eerst wat moet gebeuren die dag. Zo voorkom je “drukke maar onproductieve” dagen. Het gaat er niet op dat je alles gedaan krijgt. Maar dat je de juiste dingen doet. Hierdoor voorkom je tijdverspillers die je doelen in de weg staan.

Relax

Ga wandelen, hardlopen, zwemmen, breien of iets anders wat er voor zorgt dat jij kan ontspannen. Maak je hoofd leeg en ga daarna weer doelgericht aan de slag. Iedereen heeft dat momentje van bezinning nodig.

Het maken van een mood-/visiebord kan wonderen verrichten. Het doel hiervan is dat ze je helpen herinneren wat de doelen zijn die jij gesteld hebt en waarom deze zo belangrijk zijn!

Kan jij zo weer aan de slag?