Vragen? Bel: 088-3250000

De tips van LevelPlus ~ Hoe kom je goed de winter door

De tips van LevelPlus ~ Hoe kom je goed de winter door 23-10-2018

Hoe kom je goed de winter door?

De mooie zomerdagen zijn weer voorbij en de temperatuur gaat weer heel wat graden zakken. We gaan zachtjes aan weer de winter in, maar hoe kom je de winter het beste door? Vandaag in De tips van LevelPlus geven we tips zodat jullie zo goed mogelijk de winter doorkomen.


SneeuwMaak een wandeling

Een wandeling? Ja een wandeling maken lijkt een slecht idee, maar het kan nog best goed voor je zijn in een lekker herfst/winterzonnetje. Geniet van de zon (als die er is) en zo krijg je de nodige Vitamine D ook meteen binnen. Dit is goed voor je immuunsysteem, hersenen, botten en spieren. En ook je humeur zal er gelijk een stuk op vooruit gaan.

Daarnaast is lichaamsbeweging goed voor het lichaam. Iedereen blijft in de winter meer stil zitten en door nog eens naar buiten te gaan zullen spieren ook niet snel verstijven en komen ze weer wat losser. En als je dan bijna klaar bent met je wandeling kan je nog meer genieten van die lekker warme chocomelk die thuis op je staat te wachten.
 

SneeuwKleed jezelf warm aan

Zorg ten eerste dat je goede kleren hebt. Kijk eens of je nog voldoende kleren hebt voor de winter. Mocht je die nog niet hebben zorg dan dat je ze op tijd in huis hebt.

Zorg er ook voor dat je niet 1 laag aantrekt maar meerdere. Een dikke trui kan minder warm zijn dan een aantal laagjes kleding. De reden hiervoor is dat er lagen ‘luchtlagen’ ontstaan die de lichaamswarmte bijhouden. Zorg dat de buitenste laag wind of waterdicht is en de binnenste laag de warme lucht kan vasthouden. En mocht je het dan toch te warm krijgen, dan trek je toch gewoon een laag uit.

 

Zoek het winterplezier op!

Veel mensen houden niet van de kou en blijven liever binnen zitten, maar probeer juist activiteiten buiten op te zoeken. Het houden sneeuwballengevechten, maken van sneeuwpoppen of schaatsen in een schaatshal (of buiten als het genoeg vriest) kan toch leuker zijn dan je dacht. Of als je nog meer actie wil dan kan je ook nog gaan skiën of snowboarden en duik je daarna de après-ski bars in. 

Schaatsen

oud en nieuw
Maak het gezellig

Wintertijd, de tijd van sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Kinderen worden verwend door de sint. Iedereen komt weer netjes gekleed tijdens kerst en je ziet familie en vrienden weer.
Je kan met iedereen bijpraten en lekker dineren.
Daarna staat oud & nieuw al weer voor de deur en worden er allerlei plannen gemaakt. Stappen, feesten en het mooie vuurwerk bekijken wanneer we het nieuwe jaar weer ingaan.


Blijf dus niet alleen zitten en maak het gezellig!