Vragen? Bel: 088-3250000

De tips van LevelPlus ~ Het vinden van de juiste baan

De tips van LevelPlus ~ Het vinden van de juiste baan 26-11-2018
Het vinden van de juiste baan

Na eindelijk je opleiding afgerond te hebben of omdat je een carriëreswitch wilt maken ben je al een tijdje aan het zoeken naar een nieuwe baan. Je hebt al verschillende sollicitaties gehad en het is steeds niet wat je zocht, dus hoe ga je dan wel de baan vinden die bij jouw past? Je leest het allemaal in De tips van LevelPlus!


Zoek de baan die bij je past.

Veel mensen zoeken banen die eigenlijk helemaal niet bij hun passen. Of omdat dit boven hun niveau ligt. Het is belangrijk dat je eerst jezelf afvraagt wat je leuk lijkt om te doen dus ga eerst op zoek naar jezelf. Als je dat gedaan hebt en alles is duidelijk voor jezelf ga je op zoek.
 

resume updatedControleer je CV

Zorg ervoor dat je CV altijd up-to-date is als je gaat solliciteren. Meer werkervaring is altijd goed om op je CV te zetten, zeker als je hem online zet dan zal je sneller benaderd worden.Gebruik je (online) netwerkFacebook & LinkedIn

Zet op Facebook & LinkedIn dat je op zoek bent naar een baan, misschien is er wel iemand die je benadert. Vraag daarnaast ook aan je vrienden, familie, kennissen of zij iets weten, de meeste banen worden nog steeds via netwerken gevonden.
 


Maak een Job Agent aan

Het aanmaken van een Job Agent is een heel makkelijk hulpmiddel bij het solliciteren, op bijvoorbeeld technische vacatures. Dagelijks of wekelijks krijg je verschillende functies in je mail die hiermee te maken hebben.
 

first-impressionBel bedrijven voordat je solliciteert

Voordat je al je tijd in een sollicitatiebrief gaat steken voor de baan die je hebt gevonden, bel eerst even. Bel vooraf altijd met de recruiter en/of werkgever en vraag ten eerste of deze vacature nog wel beschikbaar is. Als de vacature nog beschikbaar is stel dan een aantal relevante vragen. Op deze manier heb je niet alleen meer informatie over de baan en het bedrijf, maar zo laat je gelijk een (hopelijk) goede indruk achter.
Vraag naar meerdere mogelijkheden

Je wordt benaderd door een bedrijf of uitzendbureau die een baan voor je hebben, dit is echter niet de baan waar je naar op zoek was. Zodra je verteld dat dit niet de baan is die je zocht vertel dan ook even waarom niet en vraag ook gelijk of er geen andere mogelijkheden zijn die misschien wel bij je passen. Wie weet hebben hun wel datgene waar je al die tijd naar zocht.


kracht-van-de-aanbevelingVraag oude werkgevers een aanbeveling te schrijven

Ben je bij je laatste werkgever met een goede afsluiting weggegaan en waren ze daar heel tevreden over je? Vraag dan of ze de ervaringen op willen schrijven, zodat je dit kunt gebruiken bij je sollicitatiegesprek/brief.


Heb je de baan gevonden die je zoekt?

Solliciteer dan zo snel mogelijk! En bekijk onze 10 tips voor jouw eerste werkdag!Vind je het lastig om te solliciteren? Bekijk dan eens onze andere tips bij ‘Het sollicitatiegesprek’.