Vragen? Bel: 088-3250000

Interview Yaël Reijnders

Interview Yaël Reijnders 30-11-2018

Vandaag een kort interview met onze goed presterende amazone Yaël Reijnders, op dit moment uitkomend in de Prix St. George, de Subtop binnen de dressuursport. Naast de prestaties in de ring houdt zij zich ook nog bezig met haar eigen onderneming Yaël Reijnders Dressage. Hier begeleidt zij verschillende ruiters.


Goedemorgen Yaël, leuk dat je even tijd vrij hebt kunnen maken. Ik heb vernomen dat dit best lastig is met jouw agenda. Kan je hier iets meer over vertellen?

Goedemorgen, hier maak ik graag tijd voor. Ik vind het juist leuk dat een sponsor zo betrokken is bij hetgeen wat ik doe en presteer op het moment. Ja haha, mijn agenda zit op dit moment erg vol inderdaad. Wij wonen natuurlijk hier in Goes, maar ik train in Oud-Beijerland bij Tim Coomans. Hier in Zeeland zijn op dit moment niet de passende faciliteiten en ondersteuning, vandaar dat ik bij Tim zit. Wanneer het mee zit ben ik hier binnen 50 minuten, dus dit valt nog mee. Mijn dagen starten over het algemeen gewoon vroeg, dan rijd ik naar stal en train ik mijn paarden. We hebben op dit moment negen paarden, dit vergt nogal wat tijd.

Ja dat begrijp ik. Negen paarden? Rijd je met allemaal ook wedstrijden?

Ja negen, het begon zoals altijd bij één en dan kijken we wel verder. Al snel kwam er één bij en dan heb je ineens negen paarden, stuk voor stuk toppers daardoor rijdt ik ze ook met alle plezier.
Nee, ik rijd niet met allemaal wedstrijden. De leeftijden van de paarden zijn erg verschillend, zo is Dude de oudste met 10 jaar en de jongste, Nostradamus, is nog geen jaar oud. Ondanks dat hij de jongste is, is het wel echt een boef. Haha dat wordt nog wat!

Met welke rijd je dan wel wedstrijden, ik zie namelijk wel eens iets voorbij komen op facebook?

Klopt ja, ik rij nu veel met Ferarri. Fer doet het nu echt super goed en leert alles zo snel aan. Ik heb Ferrari al vanaf zijn vierde en ben dan ook heel trots op hem. We hebben met z’n tweetjes alles doorlopen en zo rijden we nu in de Subtop op Prix St. George niveau en daar doet hij het na drie keer starten al erg goed. Daarbij rijd ik veel met Ewoud, hij is nog niet zo lang bij ons en we moeten daarom nog veel aan hem sleutelen, maar dit komt goed en ik verwacht dat hij in 2019 echt hele mooie dingen gaat laten zien. Verder hebben we nog twee 4-jarigen. Ze lopen geweldig maar ik wil ze niet te snel brengen. We zijn hard aan het trainen, maar doen niets te gehaast, dit komt vanzelf.

Naast het rijden van paarden begeleid je ook andere ruiters?Yael bij levelplus bord

Ja dat klopt, ik probeer zoveel mogelijk les te geven buiten mijn eigen trainingen om en neem paarden in training wanneer hier behoefte aan is. Vorig jaar heb ik mijn diploma instructrice wedstrijdsport behaald. Daarbij probeer ik de ervaring die ik op dit moment opdoe over te brengen op degene die ik op dit moment les geef. Dit vind ik erg leuk om te doen en vooral wanneer ik na een aantal weken de vooruit gang zie in combinatie met hogere scores op wedstrijden, hier haal ik voldoening uit en maakt mij ook mega trots!

Dat klinkt allemaal erg goed en veel belovend!

Dat is een ding wat zeker is. Dit had ik zonder LevelPlus ook zeker niet kunnen halen, ik wil hen dan ook heel erg bedanken voor de kansen en mogelijkheden die ons worden geboden. Ik train elke dag keihard en blijf dit ook zeker doen. Ik heb namelijk een doel voor ogen en ben ook zeer gebrand deze te behalen!


Bekijk hier Yaël Reijnders Dressage