Vragen? Bel: 088-3250000

De tips van LevelPlus ~ De januari-dip

De tips van LevelPlus ~ De januari-dip 04-01-2019

Januari: De dip-maand? Niet voor jou!

Na de drukke decembermaand vol met borrels, feestjes en gezelligheid moeten veel mensen vaak even bijkomen. Je begint weer met het dagelijkse leven en de drukte gaat gewoon weer door.

Januari is vaak genoeg een donkere, vrij sombere maand voor veel mensen. Maar hoe voorkom je zo’n vervelende  “januari-dip”?

Kom in beweging!

Je hoort het overal: “mijn goede voornemen is om \meer te gaan sporten”. Maar in de 2e week van januari zijn mensen dit al lang weer vergeten. Cliché right? Ja en Nee.

Wist je dat, of je er nou een hekel aan hebt of niet, sporten echt goed is voor je humeur. Iets met stofjes die aangemaakt worden door je lijf die je gelukkig maken: “Endocannabioïden”. Een hele mond vol en een woord die je van mij ook gelijk weer mag vergeten.

Maar wat je echt niet mag vergeten is dat bewegen echt beter is. Een heftige trainingssessie is hiervoor niet nodig. Een wandeling of een lesje Yoga kan meer dan genoeg zijn om jou weer even goed te laten voelen. Simpel toch?

Daglicht...

Het is er al zo weinig in deze donkere wintermaanden. Ook hierdoor kunnen mensen somber worden. Het gebrek aan (natuurlijk) licht, vitamine D door het heerlijke zonnetje die in het voorjaar weer begint aan te sterken en het verlangen naar de lente maakt het er niet beter op.

Ga in je pauze een blokje om, even naar de supermarkt, stukje door het park dichtbij. Ben je thuis? Verwen de hond op een extra blokje om? Neem de buurvrouw/ buurman/ kleinkinderen/ kinderen/ vriend/ vriendin mee voor de gezelligheid. Of ontspan juist even alleen. Er zijn zó veel mooie plekjes te verkennen in Nederland waar je nog helemaal niets van af wist.

Werk je veel buiten? Dát is gelijk mooi meegenomen. Jij komt écht geen licht te kort!

Maak tijd voor jezelf

Klinkt logisch toch? Iets te? Nee echt niet! Je hebt ontzettend drukke maanden achter de rug en je begint gelijk weer met een nieuw jaar en nieuwe dingen die je moet of zou willen doen. Maar denk ook een beetje aan jezelf. Je moet al zo veel.

Kruip op de bank, maak het gezellig, pak een dekentje, steek een kaarsje aan. Houd je van lezen? Droom weg in een goed boek! Niet zo’n lezer? Radio aan, en heerlijk relaxen. Iedereen kan dit op zijn of haar eigen manier. Plan wat extra “Me-time” in om toch een beetje bij te kunnen komen van de drukte van de december maand!